Žudite za čokoladom? Proverite krvnu sliku!

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žudite za čokoladom? Proverite krvnu sliku!

Ako niste veliki ljubitelj čokolade, ali u poslednje vreme primećujete da vam se svakodnevno jede, proverite krvnu sliku.

Moguće je da izražena želja za čokoladom ukaže na nedostatak magnezijuma.

Ovaj mineral je neophodan za nekoliko stotina biohemijskih reakcija u organizmu, uključujući i one koje su povezane sa opuštanjem.

Kada ga nema dovoljno, ljudi postaju razdražljivi, muče ih nesanica i visok krvni pritisak, pa organizam ne može da se opusti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Zbog toga se privremeno osećaju bolje kada pojedu štanglu čokolade, pošto ona ima opuštajući efekat.

Ali to zadovoljstvo traje vrlo kratko i pritom može da preraste u zavisnost, kada potreba za ovim slatkišem postaje nezajažljiva.

Zato stručnjaci preporučuju da odete na kontrolu kod lekara, a da u međuvremenu običnu čokoladu zamenite crnom, koja sadrži 70 odsto kakaoa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žudite za čokoladom? Provjerite krvnu sliku!

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2018

Ako niste veliki ljubitelj čokolade, ali u posljednje vrijeme primjećujete da vam se svakodnevno jede, provjerite krvnu sliku.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.