Žene godinu dana broje kalorije

Izvor: B92, 27.Jun.2013, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene godinu dana broje kalorije

Prosečna žena provede gotovo celu jednu godinu života brojeći kalorije i razmišljajući o dijeti.

One razmišljaju ili razgovaraju o dijeti oko 21 minuta dnevno, odnosno dva sata nedeljno. To znači da godišnje računajući šta bi trebalo da pojedu provedu 127 sati, što se tokom 67 godina, koliko traje prosečan životni vek žena, “nakupi” na 355 dana.

Za razliku od njih, muškarci o takvoj tematici misle 18 minuta dnevno, odnosno 109 sati godišnje, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dovodi do broja od 304 dana.

Dakle, muškarci ne zaostaju mnogo, a prema jednom istraživanju, oni su takođe u ratu sa kalorijama. Čak 38 odsto njih čita deklaracije, proveravajući energetsku vrednost proizvoda koji kupuje.

Istraživači takođe ističu da je glavna motivacija za takvo ponašanje ljubav, to jest, ljudi brinu o kilaži, kako bi svom partneru izgledali privlačno.

Devet odsto pazi na kalorijski unos, kako bi izgledalo vitko kao prijatelji.

Istraživanje koje je u Velikoj Britaniji sprovela kompanija SodaStream pokazalo je i da Britanci koriste aplikacije za smartfone, kako bi vodili računa o energetskoj vrednosti obroka, a jedan od deset koristi specijalizovani sajt.

Jedan od šest vodi dnevnik ishrane, uprkos tome što trećina od ukupnog broja ispitanika priznaje da briga o hrani oduzima previše vremena.

Da li vi brojite kalorije?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.