Želite duži život? Jedite manje

Izvor: B92, 31.Jul.2012, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Želite duži život? Jedite manje

Zaboravite na vežbanje, naporne dijete ili takozvane čudesne pilule, ukoliko želite da živite duže jednostavno jedite manje, tvrdi dr Majkl Mouzli.

Mouzli, prezenter u emisiji BBC-ja Horizon, izjavio je da trenutna istraživanja ukazuju da brz metabolizam – koliko energije telo koristi za normalno funkcionisanje, predstavlja rizik za raniju smrt.

On je takođe otkrio da delovi društva u Japanu koji prate striktne dijete, sa malo kalorija, imaju znatno bolji prosek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u odnosu na ostatak sveta kada je dugovečnost u pitanju.

Dijete koje ograničavaju unos kalorija u organizam sve do 600 kalorija dnevno su po Mouzliju jedini način da osigurano dugovečnost, piše Daily Mail.

„Ukoliko telo izlažete stresu tako što ograničavate unos kalorija, ono se adaptira i usporava metabolizam. Ovo predstavlja verziju one stare: „Šta vas ne ubije, samo vas čini jačim. Starenje je samo proizvod ubrzanog metabolizma, koji zauzvrat povećava broj slobodnih radikala koje konzumiramo“, smatra Mouzli.

On takođe tvrdi da nije potrebno imati 3 obroka dnevno pošto je ono za šta mislimo da je glad, ustvari samo navika.

Nedavno je Institut za zdravlje i starenje na Univerzitetu u Londonu brojnim istraživanjima došao do pretpostavke da ukoliko jedemo 40 odsto manje hrane možemo produžiti život za 20 godina.

Foto: FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tajna dugovečnosti je u gladovanju

Izvor: S media, 31.Jul.2012

Zaboravite na vežbe, komplikovane dijete ili čudotvorne tablete. Ako želite da živite duže i kvalitetnije biće dovoljno da jednostavno smanjite obroke, tvrdi jedan od vodećih naučnika u Velikoj Britaniji.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.