Zeleni čaj štiti od raka pluća

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jan.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni čaj štiti od raka pluća

Konzumiranje zelenog čaja može da doprinese zaštiti od raka pluća, objavili su stručnjaci koji proučavaju ovu bolest na medicinskom univerzitetu Tajvana.

Istraživanje kojim je bilo obuhvaćeno 500 ljudi potvrdilo je dosadašnje dokaze da ovo piće ima blagotvorno dejstvo protiv raka, prenosi Bi-Bi-Si.

Laboratorijska istraživanja pokazala su da ekstrakt zelenog čaja polifenol može da zaustavi rast ćelija raka.

Studijom je utvrđeno da pušači i nepušači >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji piju najmanje jednu šolju zelenog čaja dnevno značajno umanjuju rizik od raka, saopšteno je na konferenciji o istraživanju kancera u SAD.

Stručnjaci podsećaju da ovi rezultati ne menjaju činjenicu da je pušenje štetno po zdravlje i da je najbolje ostaviti cigarete.

Zeleni čaj pravi se od osušenog lišća azijske biljke kamelija sinesis i konzumira se širom Azije.

Stopa mnogih kancerogenih oboljenja znatno je manja u Aziji nego u mnogim drugim delovima sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.