Zategni i očisti kožu glinom, kao Kleopatra

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zategni i očisti kožu glinom, kao Kleopatra

Kažu da je Kleopatrin "fejs lifting" bila maska od gline.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Znate već da glina skuplja nečistoće u organizmu, kada se pije. Takođe, glina može i da očisti našu kožu, ali i da je podmladi.

Kažu da je Kleopatra svoju kožu negovala glinom iz Nila. Vi glinu možete da kupite u prodavnici zdrave hrane, a ima je i u apotekama.

Postoji nekoliko vrsta gline:

Bela glina ili kaolin
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Dobra je za čišćenje nežne, tanke kože, koja je osetljiva, suva, ispucana. Zbog blagog delovanja nalazi se u mnogim kozmetičkim proizvodima, posebn u onim za regulaciju masnog sjaja, piše "Alternativa za vas". Koristi se u izradi sapuna, pudera, maski za lice, pilinga i mnogih drugih proizvoda.

Rhasooul glina

Dolazi iz Maroka gde je vekovima bila omiljena među bogatašima. Ima veliku medicinsku vrednost, a

prema rezultatima mnogih studija ova glina smanjuje suvoću kože, pročišćava ten i daje elastičnost koži te izvlači sebum oko začepljenih folikula kose i komedona. Izvlači čak i crne tvrdokorne mitesere. Odlična je za jako osjetljivu kožu, problematičnu, zrelu, suvu.

Bentonit glina

Najpopularnija vrsta gline. Zbog upijajućeg delovanja popularna je u izradi melema i kao dio spa tretmana. Koristi se za negu masne i mešovite kože, za redukciju masnog sjaja, ali i u tretmanima detoksikacije kože i kose. Bentonit glina se koristi i za eksfolijaciju kože jer pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija. Smanjuje fleke na licu i bore.

Francuska zelena glina

Najbolja je za masnu i problematičnu kožu. Ima najjaču moć apsorpcije i bogata je mineralima. Smanjuje pojavu akni jer deluje antiupalno, antibakterijski, ubrzava cirkulaciju i hrani kožu. Delluje i pomlađujuće zato što kožu čisti od slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.