Zašto je ogovaranje dobra stvar?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jan.2012, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je ogovaranje dobra stvar?

Ako na pauzi za ručak zavirujete u našu rubriku Informer u potrazi za novim tračevima o poznatima, neka vas uopšte ne grize savest! To ne samo da je skroz ok, već vas, prema rezultatiam nove studije, čak čini boljom osobom…

Tim istraživača sa Univerziteta u Kaliforniji da razgovor sa prijateljima o "lošim“ stvarima koje rade drugi, smanjuje verovatnoću da ćemo isto na kraju uraditi i sami.

Naučnici su sproveli seriju eksperimenata da bi ispitali efekte >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tračarenja na različitim ljudima. Ispostavilo se da saznanje da bi neko mogao da priča loše o nama, delom utiče na našu odluku da ipak ne postupimo "neispravno“.

S druge strane, prenošenje informacije o situaciji u kojoj se našla druga osoba, čini da osetimo olakšanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.