Zaboravite lekove, nabavite mačku

Izvor: Prva.rs, 09.Mar.2014, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravite lekove, nabavite mačku

Smanjuju stres - Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja deluju umirujuće na nervni sistem ljudi i tako nas smiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost, koje redovno osećamo po povratku sa posla.
Predenje otkriva bolest - Lekari su postali svesni "moći" koju poseduju mačke. Naime, posle niza istraživanja otkriveno je da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Takđe, postoji potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od blesti. 
Snižava krvni pritisak - Krvni pritisak, takođe, je stvar koju predenje mačaka može da reguliše. To ne znači da treba odbaciti potpuno lekova, ali će svakako dobro uticati. 
Jača kosti - Prema rečima svetskih ortopeda frekvencija od 25 – 200 Hz koju proizvodi mačka tokom predenja najbolja je za jačanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.
Smanjuje rizik od infarkta - Prema poslednjim istraživanjima kardiologa vlasnici mačaka imaju 40 odsto manje šansi da dožive infarkt.
Uklanja otok i infekcije - Stručnjaci takođe tvrde da vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma.
Pozitivno dejstvo na ligamente i mišiće - Mnogi profesionalni sportisti primetili su neverovatno pozitivno dejstvo svojih mezimaca u trenutcima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima. 
Izvor: B92

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.