Zablude o koronavirusu: Ni beli luk, a ni alkohol ne pomažu u lečenju VIDEO

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zablude o koronavirusu: Ni beli luk, a ni alkohol ne pomažu u lečenju VIDEO

Mnoge Srbe obradovala je juče vest na Si En Enu objavljena pod oznakom hitno - alkohol ubija koronu. Oglasila se i Svetska zdravstvena organizacija i razbila mitove - ne samo što je alkohol bezvredan u odbrani od virusa već tvrde da ne pomaže ni beli luk.

I dok je cela planeta u strahu od virusa, srpsku javnost pokušali su juče da umire stručnjaci, koji su se nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obratili medijima. Razloga, kako tvrde za paniku, nema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Nema razloga za strah, ima razloga za ozbiljnost", rekao je epidemiolog Mijomir Pelemiš za TV Prva, koji je juče bio na tom sastanku, te dodao:

"Država je još pre dva meseca preduzela mere u kontroli i sprečavanju širenja ove infekcije. Pod time podrazumevamo kontolu ljudi koji stižu iz drugih zemalja u kojima se ova bolest prethodno javila i davanje uputstava ljudima kako da se ponašaju".

Prof. dr Nada Kovačević dodala je da bi u eksperimentalnim uslovima alkohol uspeo da ubije ovaj virus.

Takođe, kako je istakla, beli luk i alkohol mogu da posluže kao preventive koje mogu ali i ne moraju da budu uspešne.

"Treba više voditi računa o ličnoj higijeni, da se trudimo da zaštitimo i sebe i druge kad kašljemo i kad kijamo", poručila je.

Načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje, Ivica Mladenović, je govoreći o vesti koja se pojavila na CNN o učinkovitosti alkohola u borbi protiv koronavirusa, rekao da je "smešna".

"Imamo ljude koje žele da veruju u teorije zavere i onda pokušavaju sami da se leče. To je jedan od razloga zašto su nestale maske u Beogradu. Treba da slušaju stručnjake", rekao je Mladenović.

Više o tome, pogledajte u videu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zablude o koronavirusu: Ni beli luk, a ni alkohol ne pomažu u lečenju

Izvor: OkRadio.rs, 27.Feb.2020

Mnoge Srbe obradovala je juče vest na Si En Enu objavljena pod oznakom hitno - alkohol ubija koronu. Oglasila se i Svetska zdravstvena organizacija i razbila mitove - ne samo što je alkohol bezvredan u odbrani od virusa već tvrde da ne pomaže ni beli luk. I dok je cela planeta u strahu od virusa,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.