Za zdrav i dug život: Ovaj čarobni plod poboljšava protok krvi, rad želuca, bubrega i jetre

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 17:09

Za zdrav i dug život: Ovaj čarobni plod poboljšava protok krvi, rad želuca, bubrega i jetre

Ogrozd je bogat izvor vitamina A i C, mangana, kalijuma i dijetetskih vlakana.

U nešto manjim količinama sadrži pantotensku kiselinu, folate, tiamin, piridoksin, bakar, kalcijum, fosfor i magnezijum. 100 grama bobica sadrži tek 44 kalorije i 25 odsto dnevne količine preporučenih dijetetskih vlakana što ga čini idealnom hranom za mršavljenje.

Ogrozd je bogat kalijum, mineralom koji podstiče pravilan rad srca, štiti od visokog krvnog pritiska i pomaže normalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkciji nervnog i mišićnog sistema.

Ove bobice sadrže bioflavonoide i imaju snažna antioksidativna svojstva. Pomažu kod upala i bolesti nervnog sistema. Zahvaljujući njegovim antibakterijskim svojstvima može se koristiti kao tonik protiv bubuljica i mrlja na licu. Ako imate problema sa tankom i beživotnom kosom, ogrozd vam i te kako može pomoći.

Konzumiranje ogrozda sa medom može poboljšati vid i pomaže kod katarakte. Jedan od za to zaslužnih sastojaka je vitamin A te fitokemikalije iz soka ogrozdA. Organske komponente u ogrozdu imaju pozitivno delovanje na srce, pomažu kod holesterola, poboljšavaju protok krvi i jačaju srčani mišić.

Dnevno konzumiranje ogrozda štiti od stresa, efikasno čisti organizam, savršeno je za jačanje i podizanje imuniteta. Koren ogrozda je staro zdravo narodno sredstvo. Pojačava izlučivanje mokraće, dobar je za želudac i creva takođe.

Zdrava svojstva ogrozda:

– jača imunitet

– poboljšava rad želuca, bubrega i jetre

– poboljšava pamćenje i koncentraciju

– pomaže kod problematične kože

– jača kosu

– uklanja teške metale iz organizma

– daje vitalnost

– jača vid

– štiti srce i krvne žile

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.