Za vikend preventivni pregledi u niškom Domu zdravlja

Izvor: Megafon.co, 15.Okt.2021, 18:18

Za vikend preventivni pregledi u niškom Domu zdravlja

Dom zdravlja Niš u subotu i nedelju, 16. i 17. oktobra, organizuje akciju „Otvorena vrata“. Reč je o preventivnim pregledima i skrining programima. Građani će moći da prekontrolišu svoje zdravlje u periodu od 7 do 14 sati.
Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene koje imaju od 25 do 64 godine da urade skriiing na rano otkrivanje karcnoma grlića materice. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaіvtitu žena u centralnom objektu >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Doma zdravlja Niš.
Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće sledeće skrining preglede:
– na rano otkrivanje karcinoma debelog creva;
– na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti (merenje krvnog pritiska);
– na rano otkrivanje dijabetesa.
Služba polivalentne patronaže vršiće obuku žena za samopregled dojki.
Laboratorijski pregledi Iz Službe za laboratorijsku dijagnostiku pozivaju građane da urade sledeće preglede:
– građane oba pola starije od 35 godina (koji nemaju registrovanu šećernu bolest) da urade skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti;
– građane i građanke (koji nemaju registrovana kardiovaskularna oboljenja), muškarce starosti 35-69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina u postmenopauzi, da urade skrining na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti.
Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa biće na I spratu. Ova kontrola obavljaće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.
U Službi za rendgen dijagnostiku građani će moći da urade eho štitne žlezde.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.