Za ljubitelje psihoanalize

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za ljubitelje psihoanalize

Večeras prva tribina iz ciklusa Frojd i Da Vinči - susret psihonalize i umetnosti.

Foto: word press

  Prva iz ciklusa tribina "Sigmund Frojd i Leonardo da Vinči: jedan susret psihoanalize i umetnosti" koju organizuje Psihoanalitičko društvo Srbije biće održana večeras u Biblioteci grada Beograda.

Današnja tribina, pod nazivom "Sigmund Frojd: Jedna uspomena iz života Leonarda da Vinčija - umetnost na psihoanalitičkom kauču" počinje u 19.00 u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sali Biblioteke grada Beograda.

Kako je saopšteno iz Psihoanalitičkog društva Srbije, cilj ovog ciklusa koji se sastoji od četiri tribine, jeste da se osvrne na pitanja koja je Frojd pokrenuo u svom eseju o Leonardu pre više od jednog veka,a koja su i danas aktuelna: kako rano detinjstvo i fantazije koje ga prate permanentno pokazuju svoju moć, koliko fantazija utiče na odnos čoveka prema stvarnosti, koji su putevi razvoja kreativnog u čoveku, koliko je u psihoanalizi naučnog, a koliko umetničkog...

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Prva tribina iz ciklusa "Frojd i Da Vinči"

Izvor: B92, 27.Nov.2015

Prva iz ciklusa tribina "Sigmund Frojd i Leonardo da Vinči: jedan susret psihoanalize i umetnosti" koju organizuje Psihoanalitičko društvo Srbije biće održana večeras u Biblioteci grada Beograda...Današnja tribina, pod nazivom "Sigmund Frojd: Jedna uspomena iz života Leonarda da Vinčija - umetnost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.