Vučić u Novom Pazaru: Država će se boriti za zdravlje i Bošnjaka i Srba

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020, 13:00

Vučić u Novom Pazaru: Država će se boriti za zdravlje i Bošnjaka i Srba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da isporuka 10 kliničkih i tri transportna respiratora bolnici u Novom Pazaru pokazuje da je svejedno da li je neko Bošnjak ili Srbin i da će se država boriti za zdravlje i jednih i drugih.

On je posle sastanka sa predstavnicima Kriznog štaba Novog Pazara rekao da je bolnici u tom gradu dostavljeno i 22.000 hirurških i 3.000 epidemioloških maski, mnogo hiljada rukavica, 250 skafandera.

"Došao sam da kažem >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ljudima u Novom Pazaru da smo svi zajedno u teškoj borbi. Doneli smo veliku pomoć za Novi Pazar na poklon za sva vremena a ne samo dok traje borba protiv epidemije koronavirusa jer želimo da ljudi u ovom gradu znaju da vodimo računa o njihovom zdravlju", kazao je Vučić.

Navodeći da je "još jedna teška noć i dan za nama", predsednik Srbije je pozvao građane da budu disciplinovani jer će kako je ocenio, naredne dve nedelje biti "izuzetno teške".

Podsetio je da su 22 osobe u Novom Pazaru pozitivne na koronavirus, a da je među njima i troje dece.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da je Vučićeva poseta važna ne samo zbog isporuke medicinske opreme već i zbog činjenice da je to prva poseta predsednika jednoj opštini u Srbiji od početka krize sa epidemijom koronavirusa.

"Nama je pomoć potrebna, i moralna i u vidu opreme i pokazuje da nismo sami, da imamo na koga da se oslonimo", kazao je Ljajić i zamolio građane da budu odgovorni, navodeći da "nije sramota biti bolestan nego biti neodgovoran".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučiću ovo nije pomoć, zar bolnice nisu trebale biti adekvatno opremljene i ranije?!

Izvor: Luftika.rs, 07.Apr.2020, 09:02

Novi Pazar je jedno od novih žarište epidemije koronavirusa u Srbiji. Grad u kojem je 21 osoba testirana pozitivino na Kovid-19 juče je posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sa njim je u Novi Pazar stiglo 13 respiratora kineske proizvodnje, 22 hiljade hirurških i tri hiljade epidemioloških...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.