Vežbajte jednom nedeljno, ali 2,5 sata

Izvor: B92, 01.Jul.2013, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežbajte jednom nedeljno, ali 2,5 sata

Svake godine sebi "obećamo" isto - pazićemo na ishranu, teretana će biti redovna aktivnost, pešačićemo kad god imamo priliku, uvek ići stepenicama umesto liftom... Ako osećate krivicu zbog toga što niste ovo ispoštovali, stižu dobre vesti.

Sve što propustite možete da nadoknadite i tako ispraviti loše efekte po vaš organizam sedenja u kancelariji i to samo jednim treningom nedeljno.

Međutim, nemojte baš da se prerano radujete. Vežbanje jednom nedeljno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mora da bude zaista ozbiljan trenig, i neophodno je da dva i po sata pešačite, vozite bicikl ili radite neke druge vežbe.

Istraživači su otkrili da je to sasvim dovoljno za naš organizam i da jedno vežbanje od dva i po sata ima isti učinak kao i redovno svakodnevno vežbanje, ali koje traje kraće.

U stvari, dr. Ian Jansen objašnjava da uopšte nije važno kako ćete rasporediti svojih 150 minuta za vežbanje, bitno je samo da nedeljno vežbate najmanje toliko, prenosi "Daily Mail." Kao i obično, kada su ovakva istraživanja u pitanju, sve ovo treba prihvatiti sa velikom rezervom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vježbajte jednom nedjeljno, ali 2,5 sata

Izvor: SandzakPress.net, 01.Jul.2013

Svake godine sebi “obećamo” isto – pazićemo na ishranu, teretana će biti redovna aktivnost, pješačićemo kad god imamo priliku, uvek ići stepenicama umjesto liftom… Ako osjećate krivicu zbog toga što niste ovo ispoštovali, stižu dobre vesti. Sve što propustite možete da nadoknadite...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.