Veliki uspeh srpskih lekara: Ugradili bajpas bez otvaranja grudnog koša VIDEO

Izvor: B92, 06.Sep.2023, 12:38

Veliki uspeh srpskih lekara: Ugradili bajpas bez otvaranja grudnog koša VIDEO

Srpski lekari prvi put su ugradili bajpas bez otvaranja grudnog koša.

Koliko je ovo značajna vest za našu medicinu i šta će promeniti u životima onih koji čekaju operaciju, u Jutru je objasnio jedan od članova tima fanstastičnih kardiohirurga, dr Igor Živković.

"Pacijent je imao ortokoronarni bajpas i zamenu mitrealne valule. Znači, uradili smo jednu kombinovanu proceduru. Pacijent je nakon operativnog zahvata bio vrlo dobro, i otpušten je na kućno lečenje."
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dr Igor Živković dalje dodaje:

"Pacijent je u bolnici proveo pet dana, s tim što smo mi u ovakvim slučajevima malo obazriviji, zato što je to procedura koja je malo nespecifična kod nas, odnosno, prvi put je rađena, pa smo vodili malo računa. Inače, ideja je da takvi pacijenti odu već posle drugog, trećeg dana."

Šta je još dr Igor Živković ispričao o ovom velikom uspehu srpskih lekara, poslušajte u video-prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.