Izvor: Blic, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veće plate u Domu zdravlja

Veće plate u Domu zdravlja

JAGODINA - Zaposlenima u Domu zdravlja u Jagodini lokalna samouprava isplaćivaće dodatak na zarade u visini od 2.000 do 5.000 dinara u zavisnosti od stručne spreme - najavio je prilikom obilaska te zdravstvene ustanove predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma. On je povećanje zarade obrazložio većim obimom radnih obaveza zaposlenih u Domu zdravlja.

Predsednik opštine je sa novim rukovodstvom obišao prostorije te zdravstvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ustanove i precizirao koji će radovi najpre biti obavljeni. Tom prilikom rečeno je da će lokalna samouprava preuzeti ingerencije nad tom ustanovom u martu. Budžetom za 2007. godinu predviđeno je da se u Dom zdravlja investira 20.371.000 dinara. Predviđeno je da svako selo, koje ima više od 200 stanovnika, dobije zdravstvenu ambulantu. Planirana je nabavka automobila i prijem mladih lekara kako bi oni na poziv pacijenata, koji ne mogu da dođu u Dom zdravlja, otišli kod njih. Poboljšaće se uslovi za boravak pacijenata u ordinacijama i klimatizovati sve prostorije.

- Dobili smo obećanja lokalne samouprave da će Dom zdravlja biti kompletno reorganizovan. Službe opšte medicine, hitna pomoć, kućna nega i lečenja, koje su najbliže pacijentima, biće unapređene tako da budu što laše dostupne pacijentima. Razvijaćemo službe da mogu da pruže medicinsku pomoć pacijentima u kućnim uslovima i sve to o trošku lokalne samouprave. Pored toga, unapređivaćemo rad i ostalih službi u ustanovi - rekao je zamenik direktora Doma zdravlja dr Aleksandar Strenka.

Novi direktor te ustanove Miloš Lukić je zaključio da je potrebna puno novca kako bi Dom zdravlja radio onako kako to želi lokalna samouprava. On je istakao da su prioritetni radovi na klimatizaciji, popravci stolarije i toaleta, poboljšanju uslova rada lekara i boravka pacijenata, kao i građevinskom razrešenju saobraćajnog prilaza.

I. Ivošević

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.