Vakcina protiv raka dojke uspešno testirana na miševima

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2010, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcina protiv raka dojke uspešno testirana na miševima

Američki naučnici tvrde da su njihovi eksperimenti sa novom vakcinom protiv raka dojke na miševima bili "potpuno uspešni" i da bi testovi na ljudima mogli da počnu već sledeće godine, ali da bi konačna verzija vakcine i njena primena mogla da se očekuje za nekoliko godina, javio je Bi-bi-si.

Ekipa naučnika iz Klivelenda, u američkoj saveznoj državi Ohajo, kaže da je samo jedna doza vakcine bila dovoljna da potpuno spreči nastanak bolesti, kao i rast već postojećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tumora, objavljeno je u časopisu "Nature Medicine".

Naučnici veruju da bi vakcina mogla da postane deo rutinske medicinske zaštite žena starijih od 40 godina i da bi mogla da se daje i mlađim ženama koje obole od raka dojke.

"Nadam se da će, kao posledica ovog istraživanja, svaka žena koja napuni 40 godina otići kod lekara i dobiti vakcinu protiv raka dojke, isto kao što se danas sa 50 godina ide na kolonoskopiju, a sa 60 dobija vakcina protiv herpes zostera.

Biće to deo normalnog protokola vakcinanacije", rekao je doktor Vinsent Touhi, vođa tima koji je uspešno na miševima testirao vakcinu protiv raka dojke, a prenela britanska mreža.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vakcina protiv raka dojke uspešno testirana na miševima (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 31.Maj.2010

Američki naučnici tvrde da su njihovi eksperimenti sa novom vakcinom protiv raka dojke na miševima bili "potpuno uspešni" i da bi testovi na ljudima mogli da počnu već sledeće godine, ali da bi konačna verzija vakcine i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.