Vakcina protiv raka bubrega uspešno prošla ispitivanja

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jul.2012, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vakcina protiv raka bubrega uspešno prošla ispitivanja

Aktivna imunizacija protiv raka bubrega može biti uspešna i može produžiti život pacijenta više nego bilo koja hemoterapijska tehnika i to sa daleko manje nus pojava, rezultati su najnovijih istraživanja efikasnosti vakcine protiv raka bubrega IMA901.

IMA901 se koristi kod pacijenata koji imaju rak bubrega. Sastoji se od deset sintetičkih peptida povezanih sa tumorom (TUMAP), koji aktiviraju vlastite telesne T-ćelije, koje napadaju tumor. kažu istraživači sa Univerziteta u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Tubingenu (Tübingenu), javljaju agencijeZa razliku od hemoterapije, ovaj proces pokreće imuni sistem tela i mobiliše ga za napad na rak.- Ovo istraživanje je ključni korak u razvoju imunoloških terapija protiv raka. Princip koji smo ovdje iskoristili, aktivna imunizacija protiv antigena raka, koji su ranije identifikovani u ćelijama raka, se može koristiti za bilo koju vrstu raka. Istraživači sa Univerziteta u Tubingenu su već ranije objavljivali slične radove za slučaj raka creva i prostate - kazao je dr Hans-Georg Ramense.Poseban aspekt ovog istraživanja je unikatna analiza imunološkog odgovora na antigene raka, preciznije, karakteristike belih krvnih ćelija, koje su uključene u proces, su detaljno analizirane za vreme imunizacije.Istraživanjem je potvrđena hipoteza da se lečenje raka može dalje razvijati širokom aktivacijom imunog sistema protiv raznih struktura na površini tumora.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.