Vakcina Novavaksa uspešno proizvela antitela: Dodali supstancu da pojača efekat

Izvor: B92, 05.Avg.2020, 08:53

Vakcina Novavaksa uspešno proizvela antitela: Dodali supstancu da pojača efekat

Kompanija Novavaks saopštila je da je njena eksperimentalna vakcina protiv kovida 19 proizvela antitela protiv novog koronavirusa i čini se da je bezbedna, prema početnim podacima malog kliničkog ispitivanja u ranoj fazi.

Kompanija za biotehnologiju sa sedištem u Merilendu navela je da je njen kandidat za vakcinu NVKS-CoV2373 proizveo više nivoe antitela kod zdravih dobrovoljaca nakon dve doze, od onih koji su pronađeni kod pacijenata koji su preležali kovid 19, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Dodatak supstance stvorene da pojača imuni odgovor tela pojačao je efekat vakcine, saopštila je kompanija.

Direktor istraživanja Gregori Glen rekao je Rojtersu da će kompanija uskoro početi mnogo veća klinička ispitivanja u kasnoj fazi i potencijalno bi mogla da prikupi dovoljno podataka da dobije odobrenja za regulaciju već u decembru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.