Umrla Beba Runa, devojčica koja je dirnula svet

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umrla "Beba Runa", devojčica koja je dirnula svet

Runa Begum, devojčica kojoj je zbog zadržavanja vode u mozgu glava natekla do dimenzija tri puta većih od normalnih, umrla je jutros u svom domu.

Beba Runa, kako su je zvali, imala je pet i po godina, bolovala je od hidrocefalusa i spremala se za operaciju sledećeg meseca.

Ona je dosad imala osam operacija u Fortis Memorijal istraživačkom institutu u Gurgaonu, koji su je besplatno lečili tri godine.

Lekari su ubeđivali njene roditelje da će posle nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << operacija biti kao i sva druga deca i nakon nekoliko operacija, ona je mogla da izgovara reči u slogovima.

Njen otac Abdul Rahman je nadničar, a majka Fatima Katun domaćica.

"Imala je probleme s disanjem, ali pre nego što smo stigli da je prebacimo u bilo koju bolnicu, umrla je", rekla je Katun.

Kad je svet čuo za njen slučaj, Natali Kranc iz Norveške je zajedno sa Jonasom Borhgrevinkom započela kampanju na sajtu MyGoodAct s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Bebi Runi.

Oni su prikupili 62.000 za njeno lečenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.