Ubica svake dijete!

Izvor: Prva.rs, 19.Avg.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica svake dijete!

Termin koji će zastrašiti svakoga ko broji kalorije jeste "tečne kalorije". Iako živite na "hlebu i vodi", kafa sa mlekom ili gazirano piće značajno usporavaju vaš proces mršavljenja. 
Vaš organizam sokić koji ste popili, moku sa drugaricom ili produženi sa mlekom ne doživljava kao kaficu, već kao i svaku drugu hranu.
Dodatni je problem što napici još brže stignu do vašeg stomaka, jer samo "protrče". 
Kada unesete bilo šta hranljivo u organizam, zaustavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ste proces topljenja postojećihnaslaga, a vaš organizam prešao je na sagorevanje toga što ste uneli. Ako mu nikada ne ostavite dovoljno vremena, on nikada neće stići do viška koji već imate. 
Još jedna mana zaslađenih napitaka je što njima nećete utoliti ni glad, ni žeđ, a udaljićete se od vašeg cilja - da skinete višak kilograma. 
Evo kako izgleda u kalorijama prosečan dnevni unos "tečnih kalorija":
Jutarnja kafa sa mlekom - oko 200 kalorija
Dve koka kole uz ručak - oko 150 kalorija
Čaša vina uz večeru - oko 125 kalorija
 
Ako ste mislili da voćni sokovi imaju manje kalorija, prevarili ste se. Čak i espreso bez mleka i šećera ima 4 kalorije, što je dovoljno da vaš organizam registruje unos "hrane". 
Između ostalog, ukoliko ste dijetu zasnovali na manjem unosu kalorija, od 1200 koliko smete da unesete, skoro 500, a možda i više, ste već uneli na par pića.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.