U ovo doba dana smo pod najvećim stresom VIDEO

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 14:35

U ovo doba dana smo pod najvećim stresom VIDEO

Podaci jednog istraživanja pokazuju da su stručnjaci došli do precizne računice u koliko smo tačno sati pod najvećim stresom.

Američko istraživanje navodi da smo pod najvećim stresom u ranim jutarnjim satima, preciznije u 7.23 h.

Međutim, doktor Branko Đurović ističe da stres nije uvek negativna reakcija.

"Stres je jedna ljudska odbrambena reakcija na štetne faktore iz naše okoline. Na taj način organizam pravi proces adaptacije, vraća se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << homeostazu, na svoju ravnotežu. Stres delimo na akutni i hronični. Akutni nije samo štetan. Kada polažemo ispit na fakultetu, kada imamo javni nastup itd. Dokle god imate i najmanju količinu stresa - dobro je. Fokusirate se, koncentracija je bolja. Kod akutnog stresa, nije uvek taj stres nešto što je negativno. Problem nastaje kada se taj stres stalno ponavlja", objasnio je prof. dr Branko Đurović, neurohirurg i klinički neurofiziolog.

On je objasnio i koji je najefikasniji način za oslobađanje od stresa.

"Pešačenje u ranim jutarnjim časovima. Svaka fizička aktivnost je dobra, odlična. Jedan od načina lečenja stresa je fizička aktivnost. Ali ova fizička aktivnost u ranim jutarnjim časovima", istakao je doktor.

Više o ovoj temi pogledajte u videu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U ovo doba dana smo pod najvećim stresom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2024

Podaci jednog istraživanja pokazuju da su stručnjaci došli do precizne računice u koliko smo tačno sati pod najvećim stresom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.