U Italiji počela proizvodnja probne serije ruske vakcine

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 19:46

U Italiji počela proizvodnja probne serije ruske vakcine

U švajcarsko-italijanskoj kompaniji "Adijene farma end bajotek" (Adienne Pharma & Biotech) na severu Italije počela je proizvodnja prve probne serije ruske vakcine protiv koronavirusa "Sputnjik V".

"Započeli smo proizvodnju probne serije koja će biti podvrgnuta internom pregledu radi sigurnosti i usklađenosti", rekao je izvor iz kompanije i dodao da nakon interne procene sledi podnošenje dokumenata nadležnim telima, kako bi se dobila proizvodna dozvola za prodaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Krajem marta Ruski fond za direktna ulaganja dogovorio je proizvodnju Sputnjika V u kompaniji "Adijene farma end bajontek".

Predsednik kompanije Antonio di Naro najavio je tada da bi prve doze vakcine na tržište mogle da stignu najkasnije krajem 2021. godine, nakon što prođu sve postupke sertifikovanja.

"Sputnjik V" još nije prošao postupak odobravanja Evropske agencije za lekove (EMA). Stručnjaci EMA dovršili su inspekciju proizvodnih pogona u Ruskoj Federaciji, a sada se očekuju dodatni dokumenti.

U nedostatku odgovarajućih odobrenja za prodaju ruske vakcine u Evropi, serije proizvedene u Italiji mogu da se prodaju zemljama u kojima je odobreno, a takvih je više od 60, javlja Hina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.