Tuži aviokompanije jer njegovu ženu zbog debljine nisu pustili u avion

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuži aviokompanije jer njegovu ženu zbog debljine nisu pustili u avion

Udovac Vilme Soltesz, tužio je tri aviokompanije u iznosu od šest miliona dolara nakon što su odbile da u avione prime njegovu suprugu pod izgovorom da je "predebela da bi letela avionom".

Gospođa Soltez koja je bila teška oko 200 kilograma preminula je u Mađarskoj, gde je par bio na odmoru, nakon što joj nije bilo dopušteno da se vrati u Njujork avionima Delte, KLM-a i Lufthanze 2012. godine.

Njen muž Janoš Soltesz tužio je aviokompanije zbog diskriminacije njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pokojne supruge koja je bila u invalidskim kolicima nakon što joj je amputirana noga, a bolovala je i od dijabetesa i bolesti bubrega.

Vilma je pronađena mrtva u njihovoj vikendici u Mađarskoj u oktobru pre dve godine nakon više nastojanja da se ukrca u avion i prebaci u Nujork.

Prema navodima iz tužbe, par je krenuo u Mađarsku iz svog doma u Bronksu u septembru 2012. godine i avionom "Delta Air Linesa" sleteli su u Budimpeštu tako što su njoj platili dva sedišta u avionu.

U Mađarskoj joj je pozlilo 2. oktobra nakon čega joj je ukazana pomoć pa su joj lekari tamo rekli da može leteti nazad za SAD, ali da se mora javiti svom lekaru odmah nakon sletanja.

Prvo su se ukrcali u avion u Budimpešti, ali su morali da izađu nakon što im je pilot tako rekao, a potom su otputovali u Prag kako bi se tamo ukrcali u avion. Međutim, u Pragu kompanija Delta nije imala adekvatan prostor i kolica za nju. Nakon toga su pokušali da se ukrcaju u avion Lufthanze. Međutim, čekalo se na adekvatna kolica kako bi je ukrcali zbog čega je avion kasnio, pa je pilot rekao da više ne mogu čekati zbog drugih putnika.

Umorni od nastojanja da konačno otputuju iz Mađarske, par se vratio u vikendicu u toj zemlji, nakon čega je suprug Vilmu našao mrtvu, deset dana nakon što je trebalo da  poseti svog lekara u Nujorku.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.