Trudnoća češća kod siromašnih žena

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trudnoća češća kod siromašnih žena

Neplanirana trudnoća je veoma nelagodna za sve žene i predstavlja udar na finansijsku i emocionalnu stabilnost iznenađenih roditelja.

Prema rezultatima jedne neprofitne organizacije koja se bavi brigom o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, broj neplaniranih trudnoća znatno je veći među ženama sa minimalnim ili nikakvim primanjima.

Ovi podaci govore da žene koje vode stabilne živote - one koje su starije, imućnije i obrazovanije - imaju i veća saznanja o reproduktivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravlju, dok mlađe, siromašnije i neobrazovane češće dolaze u situacije neplaniranih trudnoća i abortusa.

2006. je 49 odsto od 6,7, miliona trudnoća u Americi bilo neplanirano, dok se 43 odsto njih završilo abortusom. Ove žene su najčešće starosti između 18 i 24 godine i nemaju stalnog partnera.

Foto: winnond / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.