Trikovi iz kuhinje za bujnu kosu: 5 dostupnih namirnica u službi lepote!

Izvor: NaDlanu.com, 13.Nov.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi iz kuhinje za bujnu kosu: 5 dostupnih namirnica u službi lepote!

Zašto da trošite novac na skupe preparate, kada najbolja pakovanja za kosu možete da napravite od namirnica koje svakodnevno koristite u domaćinstvu.

Probajte provereno najbolje recepte za sjajnu, meku, bujnu i, što je najbitnije, zdravu kosu.Šampon od jajaVratite svežinu i mekoću suvoj kosi s oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja. Pomešajte dva žumanceta, jedan limun, belance, sok od jednog limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Ovaj šampon umasirajte u kosu i >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << dobro isperite.Đumbir za brži rast koseĐumbir oživljava kosu i utiče na njen razvoj. Đumbir u prahu pomešajte sa četvrt šolje čaja od kamilice. Dobijeni sok pomešajte sa istom količinom orahovog ulja. Smesu koju ste napravili umasirajte u kosu i ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga je operite. Ako želite da vam kosa izgleda blistavo i da što pre poraste, ovaj tretman primenjujte dva puta nedeljno.Maslinovo ulje za glatku kosuKod duge kose često se dešava da se pramenovi izdvajaju i da svaki pramen beži na svoju stranu. Maslinovo ulje učiniće vašu kosu glatkom i mekom. Ugrejte pola šolje masilnovog ulja i umasirajte po celoj kosi. Najviše ulja stavite na krajeve i umotajte u foliju. Nakon 30 minuta dobro isperite kosu.Med i sirće za volumenMed i sirće ojačaće koren vaše kose i dati joj volumen. Kašiku meda i kašiku sirćeta stavite u pola čaše mlake vode, dobro promešajte i stavite u bocu sa raspršivačem. Opranu kosu prosušite peškirom, poprskajte pripremljenom mešavinom i umasirajte u kosu da bolje upije.Izvor: Namirnice.ba

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.