Traži se hitno odobrenje od SZO za proteinsku vakcinu Novavaksa

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 19:58

Traži se hitno odobrenje od SZO za proteinsku vakcinu Novavaksa

Proteinska vakcina proizvođača Novavaks protiv kovida 19 pokazala je efikasnost od 90,4 odsto na kliničkim ispitivanjima. Američka kompanija Novavaks sada traži hitno odobrenje nihove vakcine od Svetske zdravstvene organizacije.

Američka kompanija Novavaks i partnerski indijski Serum institut prijavili su svoju vakcinu protiv kovida 19 za hitno odobrenje Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Zahtev SZO uobičajeno je znak nacionalnim regulatornim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telima da je vakcina sigurna i efikasna, piše Rojters.

Prvi rezultati su sjajni: Uskoro dostupna nova proteinska vakcina

Odobrenje SZO potrebno je i za izvoz u države koje učestvuju u inicijativi deljenja vakcine Kovaks.

Novavaks i Serum institut, najveći svetski proizvođač vakcina, obvezali su se da isporuče 1,1 milijardu doza vakcine Kovaksu, čiji je cilj ravnopravan pristup vakcinama između bogatih i siromašnih zemalja.

Novavaksova proteinska vakcina pokazala je efikasnost od 90,4 odsto na kliničkim ispitivanjima na oko 30.000 ispitanika u SAD i Meksiku.

EMA će odobriti još četiri vakcine protiv korone?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svet: SZO preporučila koktel antitela protiv kovida, Japan razmišlja o ublažavanju mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 08:46

Komisija Svetske zdravstvene organizacije (SZO) preporučila je danas upotrebu koktela antitela protiv kovida-19 koji su razvile kompanije "Regeneron" i "Roš" za pacijente sa visokim rizikom od hospitalizacije, kao i one koji su teško bolesni i koji nemaju prirodna antitela...Ovaj tretman je u SAD...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.