Temperaturne promene napunile bolnice

Izvor: Mondo, 23.Jan.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Temperaturne promene napunile bolnice

Poslednjih nekoliko dana Službi urgentne medicine u prokupačkoj Bolnici "Dr Aleksa Savić" javilo se više od stotinu pacijenata sa srčanim problemima i respiratornim infekcijama.

Portparolka prokupačke bolnice Natali Nikolić rekla je za ageciju Beta da su svi pacijenti pregledani i da su posle ukazane prve pomoći najčešće primani na Interno i Odeljenje pedijatrije.

Ona je kazala da su se lekarima najviše obraćala za pomoć deca svih uzrasta zbog respiratornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << problema, jako visoke temperature, upale pluća i drugih komplikacija izazvanih prehladom i različitim bakterijskim i virusnim infekcijama.

Prokupačka bolnica nije jedina u kojoj lekari ovih dana imaju pune ruke posla - slično je i u mnogim drugim gradovima Srbije, gde su veoma brojni pacijenti sa respiratornim problemima, prehladama, virusima...

Česte promene temperature koje ove zime osciliraju od minus pet-šest stepeni do isto toliko u plusu izazvale su tegobe kod svih hroničnih, a naročito kod srčanih bolesnika, rečeno je u bolnici.

U zimskim mesecima hronični bolesnici treba da budu posebno obazrivi, da se pridržavaju saveta lekara, redovno uzimaju propisanu terapiju i bez potrebe se ne izlažu niskim spoljašnjim temperaturama.

Danas je na Odeljenje hirurgije stigao i novi aparat za gastroskopiju koji će umnogome poboljšati uslove lečenja pacijenata i olakšati rad lekarima.

Prokupačka bolnica je nedavno dobila i najsavremeniji laparaskopski stub, a do kraja nedelje ovde očekuju i isporuku novog kompletno opremljenog sanitetskog vozila za pratnju pacijenata sa medicinskom ekipom – sanitet za mobilnu hitnu pomoć.

Uskoro u bolnicu stiže i ultrazvučni aparat za Službu radiologije, kao i kompletna nova jedinica za operacioni blok Ortopedije.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Temperaturne oscilacije izazvale probleme srčanih bolesnika i respiratorne infekcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2019

Poslednjih nekoliko dana Službi urgentne medicine u prokupačkoj Bolnici "Dr Aleksa Savić" javilo se više od stotinu pacijenata sa srčanim problemima i respiratornim infekcijama...Portparolka prokupačke bolnice Natali Nikolić rekla je za ageciju Beta da su svi pacijenti pregledani i da su posle...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.