Tablete protiv bolova pomažu nakon raskida, ali ne i muškarcima

Izvor: B92, 07.Feb.2018, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tablete protiv bolova pomažu nakon raskida, ali ne i muškarcima

Lekovi protiv bolova pomažu u lečenju "slomljenog srca" nakon raskida veze, ali ne i muškarcima.

Naučnici ističu da ibuprofen kod žena smiruje uznemirenost nakon raskida, piše Daily Mail.

Studija pokazuje da su žene koje su konzumirale ovu vrstu leka protiv bolova manje patile zbog društvenog odbijanja ili podsećanja na prošlost. Takav efekat se međutim nije pokazao kod muškaraca.

Ispitanici su učestvovali u virtulenoj igrici "hvatanja“ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili su pisali o izdaji od strane bliskih ljudi. Žene koje su prethodno popile ibuprofen navele su da manje osećaju bol.

Istraživači sa Univerziteta Kalifornija ističu da lekovi smanjuju osetljivost kod žena, ali kod muškaraca remete mogućnost za suzbijanje bola te vrste.

Istraživanje koje su sproveli uključilo je i testove koji su pokazali da su pacijenti koji su konzumirali paracetamol bili manje uznemireni dok su gledali uznemirujuće fotografije ili čitali o patnji drugih ljudi.

Dodali su i da uzimanje lekova protiv bolova pomaže u ovom slučaju isto kao kada je reč o depresiji ili anksioznosti.

Međutim, drugi istraživači se protive korišćenju lekova, jer navode da je emotivna bol zdrav odgovor koji pomaže u oporavku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tablete protiv bolova pomažu nakon raskida, ali ne i muškarcima

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2018

Lijekovi protiv bolova pomažu u liječenju "slomljenog srca" nakon raskida veze, ali ne i muškarcima...Naučnici ističu da ibuprofen kod žena smiruje uznemirenost nakon raskida, piše Daily Mail...Studija pokazuje da su žene koje su konzumirale ovu vrstu lijeka protiv bolova manje patile zbog društvenog...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.