Svinjsko meso nije opasno?

Izvor: B92, 04.Nov.2010, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svinjsko meso nije opasno?

Mnogo se govorilo o visokom stepenu masnoće u svinjskom mesu što je prouzrokovalo strah kod ljudi i smanjenu upotrebu. Međutim, meksički stručnjaci su pokazali suprotno.

Svinjsko meso ne samo da sadrži proteine, vitamine i minerale već može biti manje zasićeno mastima i od pilećeg, tvrde meksički stručnjaci čije su nalaze objavile lokalne novine u Meksiku.

Tekstura mesa je jako bogata proteinima i osnovnim aminokiselinama, i u većini slučajeva je pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvor cinka, vitamina B6 i B12, selena, fosfora, riboflavina kao i gvožđa neophodnog organizmu u borbi protiv anemije.

Svinjsko meso je bogato i kalijumom koji igra veliku ulogu u zadržavanju vode u organizmu, održavanju normalnog krvnog pritiska i pravilnog srčanog ritma.

Meksički naučnici tvrde da meso buta ima najmanju količinu masti i da je blagog ukusa te se zbog toga treba opredeljivati uglavnom za njega.

Oni su naveli i da treba obratiti pažnju na način njegove pripreme jer od toga delimično zavisi i koliko će se masti uneti tokom ishrane.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.