Svetski dermatovenerolozi u Sava centru

Izvor: B92, 11.Jun.2013, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dermatovenerolozi u Sava centru

Kongres Udruženja dermatovenerologa Srbije, koji sutra počinje u beogradskom Sava centru sa oko 400 učesnika iz zemlje i sveta, biće najveći skup stručnjaka iz ove oblasti u regionu u ovoj godini.

Kongres će ugostiti 34 eminentna predavača po pozivu iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, koji će uz najbolje dermatovenerologe iz Srbije omogućiti razmenu najnovijih saznanja i iskustava o melanomu, tumorima kože, psorijazi, autoimunim i inflamatornim bolestima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kože, polno prenosivim bolestima i estetskoj dermatologiji, najavili su organizatori.

Među učesnicima iz regiona najbrojniji će biti gosti iz Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Četvorodnevni skup će biti otvoren u četvrtak, u Narodnom pozorištu, baletskom predstavom "Ko to tamo peva". Dan pre početka Kongresa biće održan kurs iz dermoskopije na kome će predavači biti prof. dr Đuzepe Argenciano i prof. dr Iris Zalaudek, koji su vodeći stručnjaci u svetu na polju ranog otkrivanja tumora kože.

Istog dana, u Sava centru biće održana promocija knjige "Savremena terapija psorijaze" autora prof. dr Radoša Zečevića, prof. dr Lidije Kandolf Sekulović, doc. dr Željka Mijuškovića i prof. dr Danila Vojvodića.

"Primetan je bio nedostatak literature o psorijazi na našem jeziku, što je jedan od razloga za objavljivanje ove monografije. Ona objedinjuje savremene stavove o lečenju psorijaze iz postojećih međunarodnih vodiča i preporuka za lečenje", navedeno je u saopštenju

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kongres Udruženja dermatovenerologa Srbije

Izvor: Akter, 11.Jun.2013

Kongres Udruženja dermatovenerologa Srbije, koji sutra počinje u beogradskom "Sava centru" sa oko 400 učesnika iz zemlje i sveta, biće najveći skup stručnjaka iz ove oblasti u regionu u ovoj godini

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.