Svetski dan borbe protiv raka dojke

Izvor: B92, 24.Okt.2012, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan borbe protiv raka dojke

Svaka osma žena oboleva od raka dojke. U Srbiji veliki broj njih gubi bitku protiv ove opake bolesti iako je, kada se otkrije na vreme, rak dojke izlečiv u više od 90 odsto slučajeva.

Tokom samo jedne godine milion i trista hiljada žena širom planete dobije dijagnozu raka dojke. Skoro pola miliona žena godišnje umire od ove bolesti. Rak dojke je najrasprostranjenija ali i najsmrtonosnija vrsta kancera među ženama u Evropi i svetu, rezultati su Svetske zdravstvene organizacije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U Srbiji svake godine oko 4.000 žena oboli od raka dojke, a oko hiljadu i po svake godine umre.

Povodom Svetskog dana borbe protiv raka dojke, 24. oktobra, izdavačka kuća Laguna u saradnji sa farmaceutskom kompanijom Payper Pharm Naturale organizovaće na Sajmu knjiga kampanju pod nazivom "Zajedno smo" kako bi svim ženama pružile neophodne informacije, pomoć i podršku.

Na Laguninom štandu 57. Međunarodnog sajma knjiga, 24. oktobra svi posetioci biće u mogućnosti da uz kupljenu knjigu "Antikancer – novi način života" Davida Servana-Šrajbera dobiju na poklon farmaceutski preparat Si plus - "Za zdrave ženske grudi", kompanije Payper Pharm Naturale i vaučer koji omogućava 50% popusta na ultrazvučni pregled dojki u domu zdravlja Vizim.

Knjiga "Antikancer" svojevrstan je sažetak svih dragocenih i često teško dostupnih informacija, uključujući i one o mehanizmima raka, imunostistema i njihove međusobne borbe. Sa akcentom na zdravoj ishrani, okruženju, fizičkoj aktivnosti, kontroli stresa i posvećivanju sebi, "Antikancer" spada u one retke "bukvare zdravlja" koji su primenljivi u svakom zdravstvenom stanju i svakoj životnoj dobi.

S novim načinom života i novom svešću kakve će bar donekle usvojiti nakon čitanja, svaki čitalac ove knjige svakako će osetiti zahvalnost na znanju, iskustvu i podršci koju je pisac podelio s njime.

B92 i izdavačka kuća Laguna poklanjaju Vam jedan primerak knjige “Antikancer”. Nagradno pitanje glasi: KOLIKO ZENA SVAKE GODINE U SRBIJI OBOLI OD RAKA DOJKE?

Tačan odgovor pošaljite na karte@b92.net ostavite ime, prezime i broj kontakt telefona, a u subjektu poruke obavezno upišite “Antikancer“.

Foto 1: FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svetski dan borbe protiv raka dojke

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2012

Svaka osma žena oboleva od raka dojke. U Srbiji veliki broj njih gubi bitku protiv ove opake bolesti iako je, ako se otkrije na vreme, rak dojke izlečiv je u više od 90 odsto slučajeva.. Tokom samo jedne godine milion i trista hiljada žena širom planete dobije dijagnozu raka dojke. Skoro pola...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.