Svaki građanin na sajtu RFZO pronalazi lek

Izvor: B92, 15.Okt.2013, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Svaki građanin na sajtu RFZO pronalazi lek"

Direktor Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja (RFZO) Momčilo Babić izjavio je danas da, zahvaljujući jedinstvenom softveru, na sajtu tog fonda svaki građanin može da pronađe informaciju da li određenog leka ima u apotekama.

Babić je rekao da svaki lek može trenutno da se nađe u apotekama, a da je, ukoliko se pokaže da na sajtu RFZO piše da ima određenog leka, kojeg nema u apoteci, moguće obraćanje putem telefona RFZO i ulaganje žalbe.

U takvim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrola preduzima mere i sledi kažnjavanje apotekara, istakao je Babić, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

Babić je najavio da će u sledećoj fazi u narednih mesec i po do dva to isto postojati i u bolnicama, jer je nedozvoljivo da ima nestašica u bolnicama, a da bi zalihe trebalo da budu vidljive i transparentne.

On je rekao da se prvi put u istoriji Fonda sada izmiruju dugovanja prema apotekama za 60 dana i da se ne dozvoljavaju nikakve nestašice, ali da je moguće da zbog problema sa javnim nabavkama ima nestašica, naročito u bolnicama.

Babić je ocenio da je "Galenika" u ogromnim teškoćama, ali da RFZO ne može da reši problem "Galenike" nego da će biti potrebne akcija vlade i interventni uvoz.

RFZO će kupiti sve što "Galenika" proizvede, naročito lekove koji su potrebni, najavio je Babić i dodao da su lekovi prioritet RFZO.

Babić je naveo da je RFZO, još kada je on stupio na dužnost direktora, imao 850 milona evra nenaplaćenih potraživanja, da je ogroman broj dužnika, a da najviše duguju privredne organizacije.

Direktor RFZO je dodao da je ugovorena vakcina za grip, koja košta više od milion evra i da će ona stići, a da je dobavljač "Torlak"

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.