Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan, a evo koji se najviše falsifikuju

Izvor: B92, 21.Okt.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaki drugi lek kupljen preko interneta je lažan, a evo koji se najviše falsifikuju

Polovina lekova koji se kupuju na internetu je falsifikovana i potencijalno toksična, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja Srbije o prodaji proizvoda van apoteka.

Od lažnih lekova ništa manje opasne nisu ni kopije suplementa, dok i originalni proizvodi, poput vitamina i preparata za jačanje mišića, prolaze samo minimalne kontrole i provere, prenose "Novosti".

U Ministarstvu zdravlja Srbije i ukazuju na to da bi nedavno potpisana Konvencija Saveta Evrope trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ubrza proceduru otkrivanja kopija lekova na tržištu.

"Trenutno se najviše falsifikuju lekovi za potenciju, citostatici, antibiotici i antidepresivi. Od suplemenata, to su proizvodi za potenciju i za mršavljenje", kažu u Ministarstvu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svaki drugi lek koji se prodaje preko interneta lažan

Izvor: Radio 021, 21.Okt.2019

Polovina lekova koji se kupuju na internetu je falsifikovana i potencijalno toksična...Kako navode "Novosti", ništa manje opasne nisu ni kopije suplementa, dok i originalni proizvodi, poput vitamina i preparata za jačanje mišića, prolaze samo minimalne kontrole i provere...Na ovo upozoravaju u Ministarstvu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.