Sunđer Bob utiče na pažnju dece?

Izvor: B92, 12.Sep.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunđer Bob utiče na pažnju dece?

Četvorogodišnjaci koji samo devet minuta gledaju crtani Sunđer Bob Kockalone mogli bi imati problema s kratkoročnom pažnjom i učenjem, pokazuju rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu "Pediatrics".

U istraživanju je učestvovalo 60 dece koja su nasumice podeljena u tri grupe. Prva grupa je gledala Sunđer Boba, druga crtani film Kaju, dok su deca iz treće grupe crtala.

Posle devet minuta, deca su radila test mentalnih funkcija, a oni koji su gledali Sunđer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Boba najlošije su uradili zadatke, prenela je agencija AP.

Ranija istraživanja povezivala su gledanje televizije sa dugoročnim problemima u održavanju pažnje kod dece, ali ova nova studija pokazuje da čak i kratko izlaganje može da ima momentalne posledice, na šta roditelji moraju da obrate pažnju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crtani film 'Sunđer Bob' loše utiče na pažnju dece

Izvor: 025info.rs, 12.Sep.2011

Četvorogodišnjaci koji samo devet minuta gledaju crtani "Sunđer Bob Kockalone" mogli bi imati problema s kratkoročnom pažnjom i učenjem, pokazuju rezultati istraživanja, objavljeni u časopisu "Pedijatriks". Ranija

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.