Sunčanje preventiva za multipleks sklerozu!

Izvor: S media, 11.Feb.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunčanje preventiva za multipleks sklerozu!

Redovno izlaganje sunčevim zracima, samim tim i povećanom nivou vitamina D, može da smanji opasnost od pojave multipleks skleroze, pokazalo je istraživanje naučnika sa australijskog Nacionalnog univerziteta.

Naučnici su došli do tih rezultata obavivši ispitivanje na 216 odraslih Australijanaca nosilaca prvih simptoma multipleks skleroze, i oko 400 zdravih osoba.

Oni su zaključili da su bolesne osobe u proseku bile izložene manjoj količini ultravioletnih zraka, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izvora vitamina D.

Vitamin D jednim delom potiče od sinteze sunčevih zraka na ljudskoj koži, a drugim delom od ishrane, pre svega određenom vrstom riba. Više o tome pročitajte OVDE.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.