Studente Prinstona vakcinišu protiv meningitisa

Izvor: B92, 19.Nov.2013, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studente Prinstona vakcinišu protiv meningitisa

Zvaničnici američkog Univerziteta Prinston odlučili su da studentima daju vakcinu protiv meningitisa tipa B, koja nije odobrena za široku upotrebu u SAD, sa ciljem da spreče dalje širenje te bolesti.

Kako je saopšteno, prve doze će biti dostupne sledećeg meseca. Prošle nedelje, Agencija za hranu i lekove je odobrila uvoz vakcije "beksero" za eventualnu upotrebu na Univerzitetu Prinston.

Ta vakcina je odobrena u Evropi i Australiji. "Beksero" je jedina vakcina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv bakterije meningokoke tipa B, prenela je agencija AP.

U Prinstonu je od marta zabeleženo sedam slučajeva meningitisa. Univerzitet je upozorio studente da redovno peru ruke, prekriju usta kada kašlju, ne piju iz istih čaša i ne jedu iz istog posuđa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prinston vakciniše studente zbog meningitisa

Izvor: Akter, 19.Nov.2013

Zvaničnici američkog Univerziteta Prinston odlučili su da studentima daju vakcinu protiv meningitisa tipa B, koja nije odobrena za široku upotrebu u SAD, sa ciljem da spreče dalje širenje te bolesti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.