Stres na poslu kvari i vikende

Izvor: B92, 18.Maj.2010, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stres na poslu kvari i vikende

Osećate se jadno početkom radne nedelje? Niste jedini, ako vas to može utešiti. Prema istraživanju u Britaniji, oko 75 posto ljudi pati od nedeljnog bluesa koji uzrokuje stres zbog povratka na posao.

Nedeljni blues posebno je postao izražen u recesiji, zbog koje oni sretnici koji su uspeli da zadrže posao najčešće rade prekovremeno, imaju veći opseg posla i ne odbijaju zadatak zbog straha od otkaza, a sve to naravno za isti novac.

U istraživanju je učestvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko 2000 ljudi, a 70 posto ih je priznalo da im je mučno od pomisli na ponedeljak i novu radnu nedelju.

U Velikoj Britaniji prema rezultatima nekih istraživanja svaka deseta osoba poseti svog lekara zbog pritiska i stresa koje osećaju na radnom mestu, a jedna od četiri osobe priznala je da stres koji im uzrokuje posao ostavlja posledice na njihovim vezama ili braku.

Više o sindromu sagorevanja na poslu pročitajte ovde.

Izvor: Tportal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.