Štiti srce i smanjuje učestalost prehlada: Ova voćka čini čuda za vaš organizam

Izvor: B92, 04.Nov.2023, 19:51

Štiti srce i smanjuje učestalost prehlada: Ova voćka čini čuda za vaš organizam

Kivi je osvežavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatom i vlaknima.

Kivi štiti srce i arterije utičući na bolju cirkulaciju, sprečava nakupljanje triglicerida i tako, smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka. Kivi takođe pomaže u kontroli krvnog pritiska, delimično smanjenjem enzima koji konvertuje angiotenzin, piše BBCgoodfood.

Kivi je izuzetno bogat hranljivim materijama koje podržavaju imunitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključujući vitamine C, E, K i folne kiseline, kao i karotenoide, vlakna i fitokemikalije. Studije sugerišu da sve ovo podržava imuni sistem i potencijalno smanjuje učestalost i težinu prehlada i simptoma sličnih gripu kod ranjivih grupa kao što su starije osobe i deca.

Kivi je bogat hranljivim materijama i fitokemikalijama koje imaju antioksidativna svojstva. Ove supstance pomažu u smanjenju oksidativnog oštećenja i kao rezultat toga mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kivi čini čuda za organizam: Štiti srce i smanjuje učestalost prehlada

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2023

Kivi je osvježavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrijednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatom i vlaknima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.