Šta će vam se dogoditi ako pojedete četiri badema svaki dan?

Izvor: B92, 14.Jun.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će vam se dogoditi ako pojedete četiri badema svaki dan?

Zvuči kao sitnica, ali i samo četiri badema koja pojedete svakog dana učiniće čudo za vašu kosu, ten i nokte. Ovo je još osam blagodeti koje možete da očekujete.

Bademi su prepuni vitamina i drugih elemenata koji telu daju potrebnu količinu hranjivih sastojaka. Prirodni, neslani bademi ukusne su i hranjive grickalice koje treba da uvrstite u svakodnevni meni.

Smanjuje nivo holesterola

Bademi smanjuju loš holesterol. Između 20 i 30 badema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevno napraviće ravnotežu u vašem organizmu.

Zdrava kosa

Bademi sadrže nekoliko vitamina potrebnih za poboljšanje rasta kose i jačaju kosu. Poznato je da magnezijum i cink stimulišu rast kose, a vitamin B daje kosi sjaj i dugovečnost.

Sprečava bolesti srca

Bademi su bogati antioksidansima, monozasićenim mastima, magnezijumom i bakrom - za koje se zna da su dobri za zdravlje srca i krvnih sudova. Jedenje badema s ljuskom pomaže u sprečavanju ishemijskog srčanog udara ili drugih srčanih stanja.

Sprečava nastanak bora

Bademi sadrže mangan, koji pomaže pri proizvodnji kolagena i pomaže u borbi protiv znakova starenja.

Popravlja crevnu floru

Ljuskica badema sadrži probiotike potrebne za rast i razmnožavanje dobrih crevnih bakterija.

Mršavljenje

Konzumacija badema će smanjiti vašu potrebu za ugljenim hidratima. Pomaže pri normalizaciji metabolizma i doprinosi gubitku težine.

Poboljšava moždanu aktivnost

Budući da bademi sadrže vitamin E, to pomaže u poboljšanju pamćenja. Ovi orašasti plodovi takođe usporavaju starenje mozga.

Smanjuju rizik od raka debelog creva

Svakodnevno jedenje badema drastično smanjuje pojavu lezija koje vode do raka debelog creva.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta će vam se dogoditi ako pojedete četiri badema svaki dan?

Izvor: Story, 14.Jun.2018

Zvuči kao sitnica, ali i samo četiri badema koja pojedete svakog dana učiniće čudo za vašu kosu, ten i nokte. Ovo je još osam blagodeti koje možete da očekujete. Bademi su prepuni vitamina i drugih elemenata koji telu daju potrebnu količinu hranjivih sastojaka. Prirodni, neslani bademi ukusne...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.