Sočno životno zadovoljstvo

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sočno životno zadovoljstvo

Čuti i preneti trač je veoma zabavna aktivnost u kojoj uživaju posebno žene. Saznajte zašto!

Nezavisno od toga da li je reč o tišem razgovoru tokom kafe s prijateljicom ili kasnom noćnom razgovoru sa sestrom, tračarenje pomaže ženama pod stresom ili onima lošeg raspoloženja da se opuste. Iako se karakteriše kao zabava za besposlene, trač je omiljena zabava žena širom sveta.


Ako vas zanima šta žene dobijaju iz razmene novosti o drugima i zašto je tračarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << toliko zabavno, evo 10 razloga zašto žene jednostavno ne mogu da prestanu da uživaju u pikanterijama iz tuđeg života.

1.Trač daje osećaj pripadnosti. Tračarenje je gotovo poput otkrivanja tajne drugoj osobi, što znači da verujete onome kome nešto prepričavate. Putem trača zapravo stvarate povezanost.

2.Tračarenjem sklapamo nova prijateljstva. Ogovaranjem i deljenjem malih tajni zapravo doprinosite stvaranju prijateljstva.

3.Tračarenje je odlična „stepenica za gore". Kada se dobro i precizno izvede, ogovaranje može biti uspešan oblik samopromocije i potencijalno unapredi vaš poslovni status.

4.Tračarenjem bolje proživljavamo svoja iskustva. Žene imaju potrebu da podele iskustva s drugom osobom i to čine u većoj meri nego muškarci. Tračarenje nam pomaže da u detalje razradimo i „svarimo" ono što nam se trenutno događa.

5.Trač pomaže u proceni osećanja. Kada vam je potrebna potvrda vašeg stava, pomaže razgovor o nekome ko vam je uradio nešto nažao. Pomaže kada drugoj osobi možemo da kažemo: „Kako je to mogla da uradi?". Tada u stvari ne tražimo istinu, nego samo ponovno potvrđivanje onog što smo sami izjavili.

6.Tračarenje je naučena karakteristika. Uočavamo je u drugima i preuzimamo od njih kako bismo se sami bolje osećali. Možda ste to uočili kod roditelja, ali oni su trač nazivali drugim imenima. Do srednje škole svi manje ili više naučimo šta je tračarenje.

7.Trač smanjuje stres. Iz nekog razloga, kada čujemo loše vesti o drugim ljudima skloni smo da se osećamo dobro. Usrećuje nas činjenica da je naš život bolji nego što smo to sami mislili. Na primer, kada čujemo da je neko dobio otkaz, nismo srećni zbog te činjenice, već zato što imamo utisak da se naš život kreće u pravom, boljem smeru.

8.Tračarenje olakšava svakodnevne brige. To je primitivna tehnika lakšeg nošenja sa stvarima. Ako vas neko iznervira ili ste ljubomorni, tračaranje pomaže stvarima da dođu na svoje mesto.

9.Tračarenje olakšava ženama seciranje odnosa s drugim ženama. Muškarci su usredsređeni na posao i postizanje uspeha i nisu toliko zainteresovani za razgovore o vezama. Žene vole detaljno da razgovaraju o svemu što se trenutno događa u njihovoj vezi, a dobra trač partija daje im tu priliku.

10.Zbog tračarenja se osećamo pomalo krivim. Ali nije reč o teškom osećanju krivice koji nas proganja danima. Poput kasnijeg dolaska na posao, ili izbegavanja određene aktivnosti iako znamo da to ne bi trebalo da uradimo, tračarenje je jedna od malih životnih radosti kojih ne želimo da se odreknemo.

Izvor: Press Online

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.