Slanina i jaja za trudnice i bebe

Izvor: B92, 15.Dec.2010, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slanina i jaja za trudnice i bebe

Iako slaninu i jaja za doručak mnogi doživljavaju kao jeres, nova istraživanja pokazuju drugačije.

Iako slaninu i jaja za doručak mnogi doživljavaju kao jeres, nova istraživanja pokazala su da su za trudnice ove namirnice hrana izbora. Američki naučnici sa fakulteta „Severna Karolina" ustanovili su da trudnice koje uživaju u ovakvim obrocima, podstiču razvoj inteligencije svog nerođenog deteta.

Zapravo, na razvoj mozga nerođene bebe utiče kolin, mikronutrijent >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vitalan za razvoj hipotalamusa, dela mozga povezanog sa memorijom.

Dr Džerald Vajsman priznaje da su zahvaljujući novom istraživanju došli do zaključka kako su bez realnih osnova „neke namirnice, poput slanine, deklasirane kao nezdrave", iako su pređašnje studije pokazale da veće doze kolina štite od srčanih bolesti.

Podsećaju, takođe, da u grupu namirnica bogatih kolinom spadaju i džigerica, mleko, piletina i orašasti plodovi.

Izvor: Ž. P., Novosti.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.