Slabo interesovanje za zamenu zdravstvenih knjižica

Izvor: N1 televizija, 08.Jun.2016, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabo interesovanje za zamenu zdravstvenih knjižica

Zahteve za kartice kojima do kraja godine treba da se zamene sve papirne zdravstvene knjižice do sada je uzelo samo 1,22 miliona osiguranika, od ukupno 6,94 miliona zdravstveno osiguranih građana, pišu Novosti.

Rok za zamenu, kako piše list, neće biti ponovo pomeran jer je zbog otpora uvođenja novih zdravstvenih isprava rok već produžen za godinu dana.

Za fizička i pravna lica zamena zdravstvene isprave košta 400 dinara, ali su za socijalno ugrožene kategorije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obezbeđene besplatne kartice kroz ugovor o donaciji sa Narodnom bankom.

U Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje očekuju da će najveći broj osiguranika, onih kojima stara markica u knjižici prestaju da važe zaključno sa junom zameniti zdravstvene isprave prilikom overe za drugu polovinu godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.