Sirup koji ubija kašalj

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2015, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirup koji "ubija" kašalj

Sezona prehlada je u punom jeku. Nakon kijavice, temperature i zapušenog nosa, ostaje dosadni, naporni kašalj. Srećom, i za njega leka! Ovo je čuveni sirup za kašalj koji je svoju delotvornost mnogo puta dokazao. Pravi se od sastojaka koje verovatno već imate u kući, a mogu da ga konzumiraju i mala deca.

Trudite se da podignete svoj imunitet, uz sirup, sokovima od svežeg voća i povrća, a u svoju ishranu uvrstite đumbir, med i cimet. Riblje ulje se takođe pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao sjajan saveznik u borbi protiv sezonskih viroza.

Sastojci za sirup:

200 g šećera

300 ml vode

6 lovorovih listića

7 prstohvata žalfije

1 kašika belog sleza

1 kašika kamilice

Priprema:

Istopite šećer na laganoj vatri da dobije braonkastu boju. Dodajte vodu i mešajte dok se šećer potpuno ne istopi.

Dodajte i ostale sastojke i pustite da vri tri minuta.

Skloinite sa ringle i kad se ohladi sipajte u staklenu teglicu koju ćete držati u frižideru.

Veća deca i odrasli treba da konzumiraju po jednu supenu kašiku nekoliko puta dnevno, manja deca po jednu kafenu kašičicu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.