Sestra nekada najteže žene na svetu tvrdi da je lekari lažu

Izvor: B92, 25.Apr.2017, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sestra nekada najteže žene na svetu tvrdi da je lekari lažu

Sestra Eman Abd El Ati, Egipćanke koja je bila najteža žena na svetu, optužuje indijske lekare da govore neistinu o poboljšanju stanja Eman.

Žena je podvrgnuta operaciji u bolnici "Saifee" u Mumbaju, a lekari su prošle nedelje saopštili da je ona izgubila oko 250 kilograma.

Međutim, njena sestra Šaima Selim, kaže da oni lažu i dodaje da je njena sestra vrlo krhkog zdravlja i da je možda doživela još jedan šlog.

Iz bolnice odbacuju ovakve optužbe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Selim tvrdi da njena sestra uopšte nije toliko smršala i da lekari ne znaju o kom broju kilograma je reč, jer je nisu merili ni pre ni posle operacije.

"Ona mora stalno da nosi masku sa kiseonikom. Jede i pije na slamčicu", rekla je Selim.

Međutim, predstavnik bolnica za BBC kaže da je Abd El Ati izmerena u ponedeljak i da vaga sada pokazuje 172 kg.

Ova žena je zbog gojaznosti poslednjih 25 godina provela u krevetu, a u januaru je posebnim avionom prebačena u Mumbaj, gde je podvrgnuta barijatrijskoj operaciji.

Selim je nezadovoljna, jer smatra da bi njena sestra trebalo još da ostane u bolnici, jer u Egiptu neće moći da dobije adekvatnu pomoć.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.