Šestoro novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 10:26

Šestoro novorođenčadi zaraženo enterovirusnim meningitisom

Bebe su na Odeljenju neonatologije KB Sveti duh u Zagrebu.

Kako piše Jutarnji list, bebe su obolele od 11. do 12. juna, a raspoređene su na Klinici za dečje bolesti u Klaićevoj i na Infektivnoj klinici dr Fran Mihaljević.

Načelnik Instituta za dečje infektivne bolesti, prof. Goran Tešović, rekao je za pomenuti list da je kod njih smešteno jedno dete, da se oporavlja i da postoji mogućnost da danas bude otpušten.

Takođe, kako se dalje navodi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KB Sveti duh je tek juče obavestio Hrvatski zavod za javno zdravstvo o epidemiji i zabranio posete.

"Do daljeg nisu dozvoljene posete Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Zbog povećane učestalosti sezonskih infekcija, prinuđeni smo, do daljeg, da zabranimo posete", stoji na sajtu bolnice sa datumom objavljivanja 19. juna.

Ministarstvo zdravlja nije obavešteno o epidemiji, navodi se za kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šest novorođenih beba zaraženo enterovirusnim meningitisom u Zagrebu

Izvor: Blic, 20.Jun.2023

Na Odeljenju neonatologije KB Sveti Duh u Zagrebu najmanje šestoro novorođenčadi zaraženo je enterovirusnim meningitisom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.