Šekler o koronavirusu: Još četiri nova soja dolaze iz Afrike

Izvor: B92, 28.Jun.2022, 13:05

Šekler o koronavirusu: "Još četiri nova soja dolaze iz Afrike"

Virusolog Milanko Šekler izjavio je danas da se pojavio novi soj korone – BA.5, ali da se smrtnost nije povećala, tako da nema razloga za brigu.

"To je novi soj omikrona i ništa se bitno neće promeniti u kliničkoj slici. Prenosivost je možda čak nešto veća od one varijante koju smo imali u januaru, ali smrtnost se nije povećala, tako da nema razloga za brigu", kazao je Šekler za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da će se sigurno zaraziti onaj ko nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preboleo koronu ranije ili se nije vakcinisao.

Šekler je objasnio da je došlo do porasta broja novozaraženih jer je mnogo vremena prošlo od vakcinacije, za neke i godinu dana.

On je rekao da omikron soj ima pet varijanata i da je prva u Srbiji bila dominantna u januaru, ali da još četiri nova soja dolaze iz Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.