Šekler: Treću dozu vakcine preporučio bih svakome

Izvor: B92, 16.Jul.2021, 14:05

Šekler: Treću dozu vakcine preporučio bih svakome

U Srbiji će do 1. avgusta biti doneta odluka da li će se građanima preporučiti da prime i treću dozu vakcine protiv koronavirusa, a virusolog i mikrobiolog Milanko Šekler kaže da to ne bi trebalo da predstavlja problem i da bi još jednu dozu preporučio svakome.

"Ne samo onima kojima je imunutitet slabiji sam po sebi, već i onima koji se osećaju nesigurno zbog drugih pridruženih bolesti", rekao je Šekler za medije, ocenjujući da se stvorila atmosfera da "bez treće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doze nema života", što je, ističe, pogrešno.

Kaže, svi koji su vakcinisani imaju zaštitu. Šekler naglašava da će virus sigurno izgubiti, ali da je potrebno da prođe određeno vreme, u kome svi, naglašava, treba da se ponašaju u skladu sa strukom.

On je naveo i da bi želeo da primi dve različite vakcine, kao i da je još ljudi izrazilo želju da sa njim učestvuje u tom "riziku".

"U narednih mesec dana imaćemo rezultate koji će biti interesantni", poručio je Šekler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.