Šefovanje loše za zdravlje

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2009, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovanje loše za zdravlje

Biti šef obično znači veću platu i izazovniji posao ali to, takođe, može da uzme danak fizičkom i mentalnom zdravlju, rezultati su nedavno objavljenog istraživanja u Kanadi.

Međutim, česta izloženost konfliktima sa kolegama i činjenica da radne obaveze ne prestaju odlaskom kući, kod ljudi na odgovornim položajima dovode do pojave raznih fizičkih simptoma kao štu su glavobolja, bolovi u telu, žgaravica i zamor, i psihičkih poput nesanice, nedostatka koncentracije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i osećaja potištenosti, zabrinutosti i anksioznosti.

"Ovim ne želimo da sugerišemo da je šefovanje "loše" pošto ono ima i svoje dobre strane, ali bitno je sagledati ono što je negativno i boriti se protiv toga", kazao je profesor sociologije Skot Šimen.

Rezultati ovog istraživanja objavljeni su u naučnom časopisu Social Science and Medecine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.