Sedam namirnica koje usporavaju starenje

Izvor: Prva.rs, 10.Apr.2014, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam namirnica koje usporavaju starenje

Prva među njima je riba, za koju su istraživanja pokazala da ljudi koji jedu mnogo ribe gotovo nikada ne pate od kardiovaskularnih bolesti. 

Inače, riba je bogata omega-3 mastima koje stabilizuju srčani ritam i štite od skupljanja holesterola u krvnim sudovima, piše portal Magazin. 

Drugo po redu je maslinovo ulje koje obiluje zasićenim mastima I dobro je u borbi protiv raka i srčanih bolesti. 

Sledi čokolada, čiji je glavni sastojak kakao koji sadrži sastojke koji su veoma dobri za krvne sudove a takođe, ako se uzima u razumnim granicama, deluje preventivno i protiv nastanak dijabetesa tipa 2. 

Jogurt može da uspori starenje, jer obiluje kalcijumom koji sprečava bolesti povezane s kostima, a sadrži i dobre bakterije koje jačaju imunološki sistem.

Slede borovnice, orašasti plodovi( lešnici, orasi, badem) i crno vino u u malim količinama koje utiče na manje oboljevanje od dijabetesa, gubitka memorije i srčanih bolesti. 
 
Izvor: novimagazin

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.