Sanjate erotske snove? Evo šta to znači

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 15:22

Sanjate erotske snove? Evo šta to znači

Prema doktorki Filis R. Koč-Šeras, kliničkoj psihološkinji i autorki knjige "The Dream Sourcebook", važno je razmisliti o tome kako se osećate zbog samog sna pre nego što prebrzo donesete zaključke na javi.

"Budite oprezni kada preuzimate tuđu interpretaciju značenja vašeg sna. Razmislite o svonjim osećajima i asocijacijama na događaje i likove, a zatim vidite kakvu poruku oni mogu imati za vas", kaže ona.

Ovo je šest uobičajenih snova o seksu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njihova značenja.

Snovi o varanju partnera

Snovi o varanju partnera mogu značiti dve stvari. Suočavate se s određenom krivicom (ali ne nužno zbog varanja) ili doživljavate neku ponovnu potvrdu strasti koju imate s partnerom. Ako ti snovi o varanju iskoče pre vašeg venčanja (što je uobičajeno), to predstavlja novost vaše seksualne strasti. Dakle, ne morate da se brinete kada snovi o seksu uključuju vašu neveru.

Snovi o partneru koji vas vara

Postoji velika verovatnoća da snovi o vašem partneru koji vas vara znače da ste u bunilu, da se osećate zapostavljeno ili da vam na neki način treba pažnja. San o partnerovoj prevari takođe može odražavati probleme unutrašnjeg samopoštovanja i poverenja. Razmotrite kontekst situacije i osećanja koja imate u snu. Ovo su tragovi značenja seksualnog iskustva za vas.

Snovi o seksu sa slavnom osobom

Ko nije sanjao san u kojem vodi ljubav s nekom slavnom osobom? Iako je potpuno bezopasno sanjati seks s nekim koga verovatno nikada nećete ni upoznati, ako sanjate da imate seks s poznatom osobom, to može značiti da imate intenzivnu želju da budete uspešni i prepoznati po tom uspehu. Uglavnom, i vi želite biti zvezda!

Snovi o orgazmu

Sanjati da doživljavate orgazam nije previše loše jer simbolizuje "elektrizirajući završetak nečega". Snovi o orgazmima takođe mogu značiti da vam jednostavno treba da vodite jubav u stvarnom životu ili da prebrodite sve nedostatke s kojima se možda suočavate u svom seksualnom životu. Ako je to slučaj, razmislite o tome da se posavetujete sa seksualnim terapeutom u stvarnom svetu.

Snovi o seksu s osobom istog pola

Ako ste heteroseksualni i sanjate seks s osobom istog pola, postoje dva moguća značenja za to: ili to znači da istinski volite sebe i imate snažan osećaj samoprihvatanja ili potpuno suprotno, da imate nesigurnosti u svoju muškost ili ženstvenost. Razmotrite osobine osobnosti vašeg seksualnog partnera u snu. Da li biste mogli više da koristite ovu osobinu u svom životu?

Snovi o seksu sa šefom

Iako možda mislite da je to neka vrsta potisnute seksualne želje za šefom, ovaj san predstavlja želju za kontrolom, autoritetom i snažnim osećajem moći. Želite da budete šef u svom stvarnom, budnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.